Uitslagen bogen en straatversiering.

Zaterdag 8 juni was het zover in Yde De Punt. De keuring van bogen en straatversieringen. Maanden is er in het dorp gewerkt om de straten en buurten een sierlijk uiterlijk te geven. En dat is gelukt! Wat een sfeer en vrolijkheid in het dorp. Van bijna levensechte grachtenpanden in Amsterdam (Breuken weg), een trip door Hawaii tot een pizzeria in het Westerend. Van de jungle in Afrika naar het boerenleven van toen. Ook een stap terug in te geschiedenis met Asterix en Obelix. Hierbij werd ook stilgestaan bij de bewoners van de straat. Verwijzingen gingen naar familie Noorman, Cerpentier (de Belgen) en Amerika. Van toen naar nu op de fiets door Drenthe in de Duinstraat en er steeg een heus ruimteschip op in de Pelikaanstraat bij het spacecenter. Ook werd er stilgestaan bij het milieu. Een modeshow van gerecyclede producten, windgongen van bierdopjes en een waterspel voor de jeugd.

De bogen en straatversieringen werden beoordeeld door een deskundige jury. Er werd gelet op verschillende punten.
Zowel voor de bogen als straatversiering was de top 4 gelijk

Op de eerste plaats is Westerse geëindigd met het thema Italië.

Op de 2e plaats de Molen dwarsstraat met thema Jungle

En de 3e plaats ging naar de Schoolstraat/Uiver/Betmersweg met als thema milieustraat.

De 4e plaats ging naar de Breukenweg/Noordesstraat met als thema Amsterdam.

De Duinstraat met als thema ”op fiets door Drenthe” kreeg voor de straatversiering de 5e plaats en voor de boog de 7e plaats.

De Pelikaanstraat met als thema ”Ruimtevaart” eindigde met de versiering op een 6e plaats en met de boog op een gedeelde 5e plaats.

De Gelmarusstraat met het thema ”Hawaii”‘ eindigde met de versiering op de 7e plaats en met de boog op de gedeelde 5e plaats.

Windlust met als thema ”Asterix en Obelix eindigde als 8e met versiering en boog.
De Molenweg met als thema ” het boerenleven van toen” eindigde op een 9e plaats.

De jury heeft genoten van deze dag en vond het niveau zeer hoog. Voor alle wijken/buurten en straten een heel groot compliment voor dit mooie versierde dorp